Impulsem la robòtica 2018-2019

Teconologies creatives a l'aula
1

Transformem un patinet en elèctric

Amb un patinet tradicional que teníem trencat (forquilla torçada) i aprofitant un motor de HoverBoard espatllat 350W, l’hem posat a la roda del davant del patinet. Ho controlem amb un mòbil (App) a la maneta (impresa en 3D) que amb la inclinació fa que acceleri. Les bateries són reutilitzades de portàtils vells (3 x 12V). Per controlar la descàrrega de la bateria fem servir una entrada analògica per mesurar els valors.
2

Amb un programa fet amb Python, executat a l’ordinador i fent servir l’Arduino per moure 3 servos, controlem una pilota a sobre d’una taula processant el que es capta amb una càmera USB.
3

Hem muntat un Oscil·loscopi en Processing que funciona a sobre d’una Raspberry pi i fa servir les entrades analògiques de l’Arduino per a mesurar els canals d’entrada, també l’Arduino proporciona dos sortides de senyal. La Raspberri pi i l’Arduino estan connectades per port sèrie (USB).

Ho visualitzem a una pantalla tàctil de 5” connectada a la raspberry. Els suports de la pantalla i les potes de la taula les hem dissenyat i imprès en 3D.

4

Nanorobots amb ferrofluids

Els nanorobots no són robots tradicionals en miniatura. Un nanorobot és un dispositiu o mecanisme creat per partícules de mesura nanoscòpica que desenvolupa moviments o funcions automàtiques seguint instruccions externes o unes regles que li han estat incorporades.
5

Fent servir un sensor CJMCU connectat per I2C a l’Arduino, detectem els valors de CO2, partícules TVOC i temperatura i ho mostrem a una pantalla LCD de 16x2, a més per bluetooth ho enviem a una App (amb AppInventor) que agafa les dades i la GeoLocalització i ho envia a una base de dades a Interent.
6

En el nostre projecte va sobre els ultrasons, els ultrasons són unes ones sonores la freqüència de les quals no supera el límit perceptible per la oïda humana (20.000Hz). L’impuls de les ones fa que flotin en l'aire objectes com si fossis un verdader cavaller Jedai d’Start Wars, quin bàndol escolliràs?
7


Emilio es un robot que vam trobar abandonat al costat de les escombraries, i que hem recuperat. Hem adaptat el robot Emilio (Bizak 1997) amb matrius de 8x8 per als ulls i 3 sensors de distància HC-SR04 per a detectar obstacles, el moviment dels motors es fa amb un L297N. A més amb uns altaveus Bluetooth el fem parlar amb una App de veus robòtiques.Darrera modificació: diumenge, 24 març 2019, 13:34